четвртак, 25. август 2011.

JUGOSLOVENSKI PILOTI O NLO-ima

NLO su redovno preletali preko bivše Jugoslavije

Potpukovnik JNA: Naredili su nam da oborimo NLO!

Letelica se kretala iznad, pa ispod, pa je nestala. Radari nisu mogli da identifikuju objekat. Stiglo nam je naređenje da pucamo, priča Trifko Radeta.


Potpukovnik avijacije Trifko Radeta je, kako tvrdi, prvi kontakt sa NLO imao 1985. godine, tokom školovanja za pilota.

Nikada do sada nikom nije govorio niti pisao o misteriji iznad severnog Jadrana, bliskom susretu sa neidentifikovanim letećim objektom (NLO). Posle 26 godina ćutanja, potpukovnik avijacije u penziji, pilot Trifko Radeta (46) prvi put javno svedoči o susretu aviona JNA sa “letećim tanjirom”.
Ovaj misteriozni događaj odigrao se početkom 1985. godine. Tada je Radeta, kao pitomac treće godine zadarske Vojne vazduhoplovne akademije, boravio na aerodromu Pula, koji je važio za najbolji centar za praćenje i navođenje aviona u nepovoljnim meteorološkim uslovima.
 - Jednog dana, rano popodne, bio sam u kabini aviona “galeb” (N-60) sa legendarnim nastavnikom letenja Mitom, zvanim Dolar - priča Radeta. - Uvežbavali smo figurno letenje i vađenje iz nepravilnih položaja pod kalotom, u zoni vizuelnog letenja Rab, na visinama od 2.500 do 4.500 metara. Dan je bio prelep za letenje, bez ijednog oblačka, sa vidljivošću većom od deset kilometara.
Potpukovnik avijacije u penziji svedoči da se ubrzo oformio lanac i da su avioni jedan za drugim poletali i odlazili ka svojim zonama. Let je tekao bez ikakvog problema, kaže Radeta, sve dok u penjanju ka zoni u traverzi Cresa nije primetio leteći objekat, cilindričnog oblika cigarete, boje aluminijuma.
 - Procenio sam da je bio dužine oko 20 a širine 4 do 5 metra - predočava nekadašnji vojni pilot. - Nastavnik u drugoj kabini, koga sam obavestio o objektu, preuzeo je komande i doveo avion u poziciju da i sam može dobro da vidi čudnu letilicu. Objekat je leteo brzinom ne većom od 100 kilometara na čas, na visini oko 1.500 metara, i na obodu naše zone i zone Krk.

Odmah potom, nastavnik je obavestio aerodromsku kontrolu letenja u Puli da proveri da li u zoni letenja ima i drugih letilica. Istovremeno, priča Trifko Radeta, upozorili su kolege koje su se nalazile na pravcu kretanja objekta da ne idu ispod visina rada u zoni, kako ne bi došlo do sudara.
 - Ne skidajući pogled sa ovog objekta i konstantno mu se približavajući, doživeli smo veliko iznenađenje - tvrdi Radeta. - Odjednom je ubrzao let neverovatnom brzinom, da bi za pet-šest sekundi izašao iz vazdušnog prostora SFRJ, na poziciji Trsta. Tek po izlasku NLO iz našeg vazdušnog prostora, sa “debelim zakašnjenjem”, aerodromska kontrola letenja obavestila nas je da u dotičnoj zoni nema drugih letilica.
Kako kaže Radeta, sa aerodroma u Puli javio se i dežurni za radarsko navođenje, specijalista u tom poslu, koji im je uzbuđen rekao da na nebu iznad severnog Jadrana nema nijednog drugog letećeg objekta osim njihovih aviona.
Po sletanju na aerodorom, pitomci su komentarisali ovaj događaj, a nastavnici su se povukli u svoje prostorije.
 - Najmanje osmorica pilota učestvovala su u ovom “viđenju”, o kojem se do sada nije javno govorilo - veli Radeta. - Niko nam nije naredio da ćutimo, ali je bio prisutan strah da te na redovnim lekarskim pregledima na VMA proglase nesposobnim za dalju službu. A to bi bio isuviše veliki rizik, da se tolike godine odricanja, truda i učenja bace u vodu zbog nečega što nije nikome škodilo niti ugrozilo bezbednost letenja.
Trifko Radeta nedavno je postao član “NLO Srbija”, prve ufološke organizacije kod nas, čiji je slogan “Odsustvo dokaza nije dokaz odsustva”.

Jurili “Svetlost”
Radeta je bio i jedan od 12 pilota koji su 1987. borbenim avionima jurili neobično svetlo duž cele jadranske obale. Kako kaže, cela eskadrila, koju je predvodio komandir Milan Perić, nije uspela da sustigne tu svetlost.
 - Svetlost nas je presrela, jurila, poigravala se sa nama. Kretala se iznad, pa ispod nas, levo, desno, da bi na kraju nestala. Vojni radari nisu mogli da identifikuju objekat, a nama je ubrzo stiglo naređenje da stignemo letelicu i oborimo je. Probali smo da je stignemo i oborimo ali nismo uspeli - navodi Radeta kome je to bio drugi susret sa NLO.
 - Na međudržavnim nivoima decenijama se razmenjuju informacije vezane za NLO. Naročito se Amerikancima, ali i Rusima, omogućava uvid u neke podatke koji se tiču čudnih pojava iz svemira - priča Radeta. On potvrđuje da je ovo samo jedna u nizu poseta bića s drugih planeta.
Posle završene Vojne vazduhoplovne akademije, Trifko Radeta je do 2002. kao pilot borbene avijacije, službovao na aerodromima Mostar, Zadar, Pula, Podgorica, Niš i Kraljevo. Do penzionisanja, 2006. godine, radio je u Komandi Vazduhoplovnih snaga Srbije, a iste godine je diplomirao na Mašinskom fakultetu u Nišu. Sada sa porodicom živi u Kraljevu.


Drugi pilot koji je izašao u javnost je iz Hrvatske

Hrvatski pilot Dragutin Prepušt iz Pule opisao je za „Jutarnji list" da je imao neobične susrete na nebu sa narandžastom svetlošću dok je radio kao nastavnik u letačkoj školi krajem osamdesetih godina.
Bivšu Jugoslaviju tokom osamdesetih godina, prema svedočenjima pilota, često su posećivali vanzemaljci. Letači nekadašnje JNA, naime, tvrde da su se tokom rutinskih vežbi često susretali sa neidentifikovanim letećim objektima.
Hrvatski „Jutarnji list" donosi ispovest pilota Dragutina Prepušta iz Pule, koji je i sam dva puta doživeo neobične susrete na nebu krajem osamdesetih.

Prepušt je kao nastavnik u avionu „galeb" jedne letnje noći 1987. s učenikom krenuo prema Zadru. Vežba je bila standardna i namenjena iskusnijim učenicima, koji su bili na korak od toga da postanu profesionalni piloti. Rutu bi prelazili nekoliko puta iste noći - od Pule preko Opatije do Bakanjca kod Zadra, pa nagli okret nazad.
Za vreme trećeg leta, negde oko ponoći, baš kod Bakanjca počeo je haos.
- Noć je bila zvezdana, a let ugodan, pa sam se opustio i preko komandne ploče nadzirao svog učenika kojem je dobro išlo - priča Prepušt.
U jednom trenutku učenik mu se uzbuđeno obratio.

 - Šta je ovo s naše leve strane? - pitao je.

Prepušt je podigao pogled i ugledao neverovatan prizor. Pred njim je na udaljenosti od pedesetak metara bila narandžasta elipsa koja se kretala u smeru njegovog aviona. „Galeb" je u tom trenutku bio na visini od 3.600 metara, a nastavnik je procenio da se objekat kretao brzinom od oko 900 kilometara na sat. Naglo su skrenuli jer je prva logična pomisao bila da je reč o nekoj letelici, pa je najvažnije bilo izbeći sudar. „Galeb" je tada pao na visinu ispod 3.000 metara, tako da je Prepušt gledao u dno elipse. Ona je tada svetlela crvenom bojom. Odmah je stupio u kontakt s kontrolom leta u Zagrebu.

 - Nema nikoga, sam si - rekli su mu kontrolori.

Prepušt je tražio dodatnu proveru, međutim do kraja večeri ni Ljubljana, ni Zagreb, ni Beograd na vojnim radarima nisu primetili druge letelice pokraj njihove.
Kontrolor s Briona mu je rekao:

 - Vidim ga okom, nisi poludeo, ali na radaru ga stvarno nema.

Nastavnik je učeniku rekao da nikome ne prijavljuje šta je video da im se ne bi svi smejali jer je pomislio da je možda reč o iluziji. Međutim, u trenutku kad su sletali u Pulu, već su ih čekali istražitelji koji su ih odvojili u posebne sobe i tražili od njih da napišu izveštaj.
 - Opisali smo šta smo videli, ali nikad više niko nije pomenuo te izveštaje. Jedan iskusni kolega mi je rekao da nema pilota koji je odradio više od 200 sati leta a da barem jednom nije imao slično iskustvo - ispričao je Prepušt za „Jutarnji list".
On dodaje da ne tvrdi da je imao kontakt s vanzemaljcima.
 - Reč je o NLO-u, to je zaista nepoznati objekt, ali sam sebi objasnio da je reč o elektromagnetnim, nazovimo ih, oblacima ili grupama koje ostaju kao trag iza svakog aviona. To mi je jedino moguće objašnjenje - kaže Prepušt.
On objašnjava da se u jednom trenutku ohrabrio, pa je pokušao da prati objekat, ali je on promenio smer pod uglom od 90 stepeni, što pri tim brzinama ne može nijedna letelica koju su proizveli ljudi.
 - Iskustvo nije bilo prijatno. Osećao sam se bespomoćno jer nisam znao s čim sam se susreo - kaže bivši nastavnik.

Takođe, postoje svedočenja da su NLO-i često bili viđani iznad planine Rumije u Crnoj Gori. Prema svedočenjima pilota, kad bi neko od njih video narandžasto svetlo, imao je naredbu da viče „Vuk", što je bila šifra za NLO. Tada bi uzleteli „MiG-ovi 21", koji su dobili naredbu da ruše sve što leti iznad visine od 3.000 metara, i to bez upozorenja.



Leteći tanjir pao u Sloveniji 1966.

Nedavno su mediji objavili da je bivša SFRJ imala sopstveni „Rozvel" slučaj ili „dosije iks" u kojem je, po uzoru na originalni američki, u Sloveniji pao leteći tanjir. Navodno je u novembru 1966. pored sela Otočec, Krki, nedaleko od Novog Mesta u Sloveniji pao NLO, razbio se i zapalio zajedno sa vanzemaljskom posadom.
Telo nepoznatog bića izvadjenog iz letelice, transportirano je u beogradsku vojno-medicinsku akademiju, gdje je u tajnosti obavljena obdukcija, a crno-bele fotografije o tom događaju se nalaze i na internetu (videti link ispod).
Na fotografijama se vidi kako trojica lekara rade obdukciju izgorelog tela koje više liči na vanzemaljca nego na čoveka. Objavljene su informacije da su osobe na fotografijama hirurg Andrej Zobol, i dva patologa Nikola Julić i Zoran Frederić, kao i tri visoka sluzbenika vojske i vlade Jugoslavije. Imena tih lekara su za priču promenjena kako izvor ne bi imao problema oko ove strogo čuvane tajne.
Slike su nakon smrti autora, tajno izašle 1999. iz privatne kolekcije koju je čuvao za sebe. Sin autora potražio je nećaka jednog od lekara, koji sada živi u Sloveniji, blizu Italijanske granice.
Taj događaj je u vreme kada se dogodio stavljen pod veo tajne, a pad NLO-a pokriven je pričom i da se radi o vojnoj vežbi i ispitivanju najnovijeg naoružanja JNA.
O svemu su bili obavešteni i Amerikanci, verovatno za slučaj invazije vanzemaljaca ili radi eksploatacije tehnologije.
Međutim ovaj slučaj je mnogo kontroverzniji i postoje različite priče.
Prema drugim izvorima o ovom slučaju, letelica se srušila u Bosni, a ne u Sloveniji i to u novembru 1976. a ne 1966. Nakon toga u originalnu priču su namerno ubačene netačne informacije koje su potekle iz masonskih loža, koje su htele da sakriju od javnosti činjenice, uključujući i navodnog autora prevare, Italijana koji je tvrdio da je autor lutke sa obdukcijskog stola.
Priča kaze da se srušio tajni Jugoslovenski avion, a da je sprženo telo vanzemaljca, ustvari telo pilota Jugoslavenskog vazduhoplovstva, deformisano plamenom.
Prema ovim izvorima, tajna je bila dobro čuvana da čak ni USA ni SSSR nisu znali za ovaj događaj, jer je SFRJ bila neutralna.

Stručnjaci za NLO tvrde da je dugogodišnja legenda o vanzemaljcima u Jugoslaviji počela sa spisima koje je sakupilo odeljenje za svemirska pitanja osnovano odmah nakon Drugog svetskog rata. Oni tvrde da je vojni i politički vrh zataškao sve.
Navodno je bivša tvorevina pedesetih i šezdesetih imala potrebne spise da uveri svet o postojanju vanzemaljaca, od detaljno opisanih susreta sa drugim bićima, preko tajnih baza, fotografija i zavera, pa sve do freski iz 14. veka koje prikazuju bića u letelicama.


Jugoslovenski reporter astronautike Milivoj Jugin je pisao o nepoznatim letećim objektima nad Jugoslavijom. Pričao je o čudnim pojavama nad Beogradom sredinom 1954. godine.
 - Bilo je to 1954. godine, kada su u ranim satima nad Beogradom viđene svjetlosne pojave, svojevrsne “vatrene kugle”, koje su letele visoko iznad nas, po vedrom jutarnjem vremenu. Bio sam član komisije formirane da potraži objašnjenje tog fenomena, čija se slika već sutradan pojavila u jednom od naših dnevnih listova kao prvorazredna senzacija - rekao je Jugin za beogradske medije.
Komisija koja je ispitala pojavu dala je objašnjenje Beograđanima da je došlo do takozvanog "stroboskopskog efekta". Na nebu su, po komisiji, bili isprekidani gomilasti oblaci koji su se u jednom trenutku slili u dugačku neprekidnu liniju koja se zbog komplikovanih optičkih varki, posmatračima na zemlji učinila kao “leteći tanjir”.


Sleteli u Paraćin, Srbin pričao sa vanzemaljcima

Srbin M. P. kao četvorogodišnjak imao je bliski susret s vanzemaljcima. Prema pisanju nedeljnika NIN, u arhivama UDBA pod brojem 22-8-1959/71 zaveden je zapisnik razgovora sa detetom koje tvrdi da ih je videlo. Ali ne samo to, dečak je uspeo da razume sve što su mu rekli.

Nekoliko godina nakon završetka Drugog svetskog rata u Americi su uočeni prvi neidentifikovani leteći objekti. Počela je pomama za letećim tanjirima. Ni domaće tajne službe nisu odolele novom trendu, pa su 18. juna 1949. u kabinetu tadašnjeg ministra policije Aleksandra Rankovića zbog novih saznanja o postojanju života van Zemlje osnovali Odeljenje za kosmička pitanja. Funkcija ove organizacije bila je da istraži vanzemaljske pojave na teritoriji SFRJ. Pored nekoliko registrovanih pojava NLO, usledio je i neobičan razgovor. Šesnaestogodišnji M. P. iz Paraćina ispričao je da je 4. aprila 1959, kad je imao četiri godine, iznad kuće primetio leteći tanjir koji je emitovao raznobojnu svetlost i zaklonio sunce. Dečak je pobegao u kuću.

„Iz objekta su izašli ljudi moje visine, obučeni u siva odela. Nisam im video lica. Nisam cuo glasove, ali sam razumeo kada su mi rekli da se ne plašim, a zatim me uboli iglom ispod šake. Najavili su da će po mene doći 21. decembra 2012“, piše u svedočenju mladića, koji danas ima 56 godina i živi u Somboru. Nešto kasnije, upravo ovaj datum dešifrovan je kao kraj Majanskog kalendara. Nikada nije mogao da ukloni ožiljak na mestu uboda.

Ovaj slučaj referisan je nedugo zatim u Vašingtonu. Postojala je mogućnost da se momak odmah prebaci u Minesotu, ali su ga stručnjaci iz SAD ipak ispitali na prostoru Jugoslavije. Navodno je sajt Vikiliks objavio razgovor ambasadorke SAD Mari Warlick i ministra inostranih poslova Vuka Jeremića, upravo o ovom slučaju.
U dopisu stoji da se Jeremić složio s planom pod nazivom „Alvarado“ koji predviđa nadzor M. P. iz Sombora u iščekivanju da se ispuni obećanje vanzemaljaca, ali ne prihvata podređenost američkim vojnicima na teritoriji Srbije. Kako piše NIN, ovaj plan je nazvan po španskom konkistadoru koji je pokorio Maje, a odnosi se na potpunu kontrolu M. P. sve do 21. decembra 2012. godine, kad bi po njega trebalo da dođu vanzemaljci.
 - Takve stvari ne želimo da komentarišemo - saopštili su iz BIA na upit o ovom slučaju.


Nedavno smo saznali za incident iz 1977 kada je u vazdušni prostor Jugoslavije uletela formacija NLO-a i aterirala u atar Kačareva. Svedok, hrvat Aldo Matic je tada bio komandant radarske stanice kod Kačareva kao deo sistema VOJIN. On je o ovom slučaju prvi put govorio gostovajući u hrvatskoj emisiji "Na rubu znanosti".


Postoje brojni slučajevi vidjenja NLO od strane gradjana, koji se u zadnje vreme pominju u srpskim medijima.



Artikli
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/globus/story/171128/Pilot+JNA+video+vanzemaljce.html
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:265844-Umalo-sudar-aviona-i-NLO
http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/udba-jurila-vanzemaljce-99023.php
Audio intervju na srpskom Radeta Trifko
http://dw-world-od.streamfarm.net/Events/podcasts/ser/2796_podcast_nauka_tehnika_medicina/BFF21D12_1-podcast-2796-5832470.mp3
http://www.novosti.rs/upload/images/2010/02feb/2102/rep-trifko.jpg

YUGOSLAV PILOTS SPEAK ABOUT UFOs

UFOs had regular flyovers above former Yugoslavia

JNA lieutenant: They ordered us to shoot down a UFO!

The craft was moving above, below, then disappeared. Radars were not able to identify the object. We received an order to shoot, says Trifko Radeta.

Air Force Lt. Col. Trifko Radeta, claims he had first encounter with the UFO in 1985. during his pilot training.

Until now he never spoke or wrote about the mysterious close encounter with an unidentified flying object (UFO) over the northern Adriatic Sea. After 26 years of silence, retired lieutenant colonel in the Air Force, pilot Radeta Trifko (46) for the first time publicly testified about encounters of JNA aircrafts with "flying saucers".
This mysterious event happened in the year 1985. Radeta was third-year cadet at the Military Aviation Academy, Zadar, stationed at the Pula airport, which was known as the best center for monitoring and guiding aircraft in adverse weather conditions.
 - One day, early afternoon, I was in the cabin of aircraft "Seagull" (Galeb N-60) with the legendary flight instructor Mita, nickname Dolar - says Rade. - We were practicing maneuvers and recovery from incorrect positions, in the zone of visual flight of Rab, at altitudes of 2,500 to 4,500 meters. The day was beautiful for flying, no clouds, with visibility greater than ten kilometers.
Retired Air Force Lt. Col. testifies that they formed a chain, and the aircrafts one by one took off toward their destinations. The flight was going without any problems, says Radeta, until climbing in the zone of Cres. He noticed a flying object of aluminum color, cylindrical and cigarette shaped.
 - I estimated the length of about 20 and a width of 4 to 5 meters - says former military pilot. - I informed my instructor in the second cabin, which took over the command and brought the plane into a position that he can well see the strange aircraft himself. The object was flying at speed not greater than 100 kilometers per hour, at about 1,500 meters altitude, and on the border of our zone and the zone of Krk.

Right away, instructor informed air traffic control in Pula, to check is there more crafts in our flight zone. At the same time, we warned our colleagues that were in direction of the movement of the object, not to go below the mission altitude, to avoid collision.
 - While keeping the object in our sight, and constantly approaching it, we experienced a big surprise. Suddenly, its flight speed increased at an incredible rate, and in five or six seconds it was out of the SFRY air space, near the position of Trst. Only after UFO left our air space, flight control informed us with great latency, that there is no other crafts in the area.
As Radeta says, radar guidance officer from the Pula airport, excitetly informed them that in the skies over northern Adriatic, there is no any other flying object except their aircrafts.
Upon landing at the airport, cadets have commented on this event, while teachers retreated to their rooms.
 - At least eight pilots participated in this "sighting" which was never publicly discussed before. No one ordered us to be silent, but we had fear to be declared incapable for service by VMA (medical military academy). That would be too great risk, to sacrifice so many years of effort and learning because of something that did not harm anyone or threaten the safety of flight.
Rade Trifko recently became a member of the "UFO Serbia", the first UFO organization in Serbia, which use the slogan "Absence of evidence is not evidence of absence."

Chasing the "Light"
Radeta was one of 12 pilots who in 1987. chased the strange light along the Adriatic coast with their fighter jets. As he says, the whole squadron, led by commander Milan Peric, failed to catch up with the light.
 - The light intercepted us, chased, played with us. It was moving above, below, left, right, and finally disappeared. Military radars were not able to identify the object, and we soon got an order to reach the craft and shoot it down. We tried to get it and bring it down, but we could not - says Rade to whom this was second UFO encounter.
 - At the interstate level, for decades there is an exchange of information related to UFOs. Especially Americans, and Russians are let to have a look at some of the information concerning the strange phenomena of the universe - says Rade. He confirmed that this is just one of many visits of beings from other planets.
After graduating from the Military Aviation Academy, Trifko Radeta have served as a combat pilot, until 2002. stationed at airports of Mostar, Zadar, Zagreb, Podgorica, Nis and Kraljevo. Until his retirement in 2006. he worked at the command of the Air Force of Serbia, and the same year he graduated at the Faculty of Mechanical Engineering in Niš. Now he lives with family in Kraljevo.


Second pilot that came out to public is from Croatia

Croatian pilot Dragutin Prepust from Pula, described for the "Morning newspaper" that he had unusual encounters in the sky with an orange light, while working as a teacher in flight school in late eighties.
Former Yugoslavia in the eighties, according to the testimonies of pilots, was often visited by aliens. Flyers from former JNA, in fact, claim that they frequently encountered unidentified flying objects during routine exercises.
Croatian "Morning newspaper" brings confession of pilot Dragutin Prepust from Pula, who himself twice experienced strange encounters in the sky, in the late eighties.

On one summer night in 1987. Prepust, as a teacher on board "Seagull" airplane went toward Zadar with his student. It have been standard exercise, and intended for more experienced students, who were one step from becoming professional pilots. Route would be crossed several times during the night - from Pula by Opatija to Bakanjca near Zadar, and a sharp turn back.
During the third flight, at about midnight, just at Bakanjac, chaos began.
- The night was starry, and flight pleasant, so I relaxed and monitored my student over the dashboard, he was doing fine - Prepust says.
At one point, student excitedly asked.

 - What is that on our left?

Prepust took a look and saw an amazing sight. Before him at a distance of fifty meters was an orange ellipse, moving in the direction of his plane. "Seagull" at that time was at an altitude of 3,600 meters, and the teacher has estimated that the object was moving at a speed of 900 kilometers per hour. They suddenly turned as the first logical thought was that it is a craft, and most important was to avoid possible collision. "Seagull" then descended to below 3,000 meters altitude, and Prepust now looked at the bottom of the ellipse. The ellipse was then glowing in red color. He immediately contacted flight control in Zagreb.

 - There is no one, you are alone - controller said.

Prepust requested additional check, but by the end of the evening none of the Ljubljana, Zagreb or Belgrade noticed any other craft near them on the military radars.
Controller from Brion told him:

- I see it with my eyes, you're not crazy, but it is really not on radar.

The teacher told the student not to talk about what he saw so that they avoid chance to be laugh at, because he thought that perhaps it was an illusion. However, at the time they landed in Pula, investigators were already waiting for them, and put them in separate rooms, and asked to write a report.
 - We have described what we saw, but no one mentioned that reports ever again. An experienced colleague told me that there is no pilot who done more than 200 flight hours, while not having at least one similar experience - says Prepust for "Morning paper."
He adds that he does not claims to have had contact with aliens.
 - It is a UFO, it's really an unknown object, but I explained to myself that this are electromagnetic, let's call them, clouds, or groups that remain as a trace behind every aircraft. That is the only possible explanation - says Prepust.
He explains that at one point he encouraged and tried to follow the object, but it changed direction at an angle of 90 degrees, which no aircraft produced by people can do at these speeds.
 - The experience was not pleasant. I felt helpless because I did not know what i was dealing with - says a former teacher.

There are also testimonies that UFOs have been often seen over the mountain Rumija in Montenegro. According to testimonies of the pilots, when one of them saw an orange light, he had instruction to shout "Wolf", which was a code word for a UFO. Then the "MiGs 21" would take off, and had orders to destroy, without warning, everything that flies above 3,000 meters.



Flying saucer crashed in Slovenia 1966.

Recently the media reported that the former Yugoslavia had its own "Roswell" case or "X-File". In similar pattern to original American case, a flying saucer crashed in Slovenia. Reportedly, in November 1966. near the village of Otočec, Krki, near Novo Mesto, Slovenia, UFO crashed and burned along with the alien crew.
The body of an unknown being was taken out of the wreckage, transported to the Belgrade Military Medical Academy (VMA), where an autopsy was performed in secrecy. Black and white photographs of the event can be found on the Internet (see link below).
The photographs show three doctors doing an autopsy of the burnt body that is looking more like an alien than human. The published information is that people in the photographs are surgeon Andrej Zobol, and two pathologists Nikola Julic and Zoran Frederic, and three high officers of the army and the government of Ex Yugoslavia. The names of these doctors have been changed for the release, as the source have afraid to have problems with this highly guarded secret.
After the death of the author, pictures were secretly released in 1999. from a private collection which he kept. His son found the nephew of one of the doctors, who now lives in Slovenia, near the Italian border.
The event at the time it took place was put under the veil of secrecy, a UFO crash was covered with a story that it is a military exercise and testing of the latest JNA weaponry.
Americans were informed about everything, probably in case of alien invasion or for the exploitation of technology.
But this case is more controversial and there are different stories.
According to other sources on this case, the craft crashed in Bosnia, not in Slovenia, in November 1976. and not 1966. Then the original story was deliberately altered with false information that came from masonic lodges, which tried to hide the facts from the public, and including an Italian who claimed that he is personally the author of the doll on the autopsy table.
The story goes that the Yugoslav secret plane crashed, and the scorched body of an alien, is in fact the body of the Yugoslav Air Force pilot, deformed by flame.
According to these sources, the secret was well kept that not even the USA nor the USSR knew of the event, because Yugoslavia was neutral.

UFO experts claim that the long-standing legend of aliens in Yugoslavia began with the documents gathered by the department of space issues, established immediately after World War II. They argue that the military and political leadership covered up everything.
Apparently the former creation of fifties and sixties, had the necessary documents to persuade the world that aliens exist, from detailed descriptions of encounters with other beings, through secret bases, photos, conspiracies, to the frescoes from the 14th century showing beings in flying crafts.



The Yugoslav reporter of astronautics, Milivoj Jugin, wrote about the unknown flying objects over Yugoslavia. He talked about the strange occurrences over Belgrade in mid 1954.
 - It was the 1954. when in the early hours, over Belgrade have been seen light phenomenon, a kind of "fireballs" that were flying high above us, on a clear morning weather. I was a member of the committee formed to seek an explanation of this phenomenon, whose photo appeared the next day in one of our newspapers as a first-class sensation - Jugin said for the Belgrade media.
The commission that examined this occurrence above Belgrade, gave the explanation that it was a so-called "stroboscope effect." on the sky. According to the commission, there were intermittent clouds that at one point poured into a long continuous line, which due to complicated mirages, to observers on earth looked like a "flying saucer".



Landed in Paracin, a Serb talked to aliens

M.P. as a 4 year old, had a close encounter with aliens. According to the weekly magazine NIN, the archives under the number 22-8-1959/71 of UDBA (Ex Yugoslavia secret service) filed the record of conversation with a child who claimed to have seen them. But not only that, the boy was able to understand everything he was told.

A few years after World War II, in USA first unidentified flying objects have been spotted. A craze for flying saucers started. The Yugoslav secret service did not resist the new trend, and the 18. June 1949. in the cabinet of Police Minister of the time, Aleksandar Rankovic, due to new knowledge about the existence of life beyond Earth, Department for cosmic questions was formed. The function of this organization was to investigate alien phenomenon in the territory of Yugoslavia. In addition to several reported cases of UFOs, a strange conversation took place. Sixteen-year old M.P. from Paracin, said that when he was four, on 04. April 1959, above the house, he noticed a flying saucer that emitted colorful light, and obscured the sun. The boy fled to the house.

"People of my height came out of the object, dressed in gray suits. I did not see their faces. I did not hear voices, but I understand when they told me not to be afraid, and then stabbed me with a needle on my hand. They announced that they will come back for me on 21. December 2012." says the testimony of a young man, who now is not 56 year old and live in Sombor. Later, this date is deciphered as the end date of the Mayan calendar. He was never able to remove the scar of injection.

The Washington was soon informed about this case. There was a possibility that the boy be immediately transferred to Minnesota, but the experts from United States examined him in Yugoslavia. Apparently the Wikileaks site announced that US Ambassador Mary Warlick and Serbian Foreign Minister Vuk Jeremic, talked about this case.
The letter states that Jeremic agreed with the plan titled "Alvarado", which provides oversight of M.P. from Sombor, in expectation of promise made by aliens, but does not accept the subordination on Serbian territory. As written by NIN, this plan is named after the Spanish conquistador who conquered the Maya, and refers to the total control of M. P. until 21. December 2012. when aliens should come for him.
 - We do not wish to comment such things - its said from BIA (Serbian security information agency) on question about this case.



Recently we learned about the incident in 1977. when formation of UFOs stormed in the airspace of Yugoslavia, and landed in the area of Kacarevo. The witness, Croatian Aldo Matic was a commander of the Kacarevo radar station, as part of the VOJIN system. For the first time he talked about this case in the Croatian tv show "Na rubu znanosti" (On the edge of science).



There are numerous cases of UFO sightings by citizens, that are lately reported on Serbian media.



News Articles in Serbian
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/globus/story/171128/Pilot+JNA+video+vanzemaljce.html
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:265844-Umalo-sudar-aviona-i-NLO
http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/udba-jurila-vanzemaljce-99023.php
Audio interview on serbian, Radeta Trifko
http://dw-world-od.streamfarm.net/Events/podcasts/ser/2796_podcast_nauka_tehnika_medicina/BFF21D12_1-podcast-2796-5832470.mp3
http://www.novosti.rs/upload/images/2010/02feb/2102/rep-trifko.jpg

недеља, 14. август 2011.

среда, 3. август 2011.

The Origin of Life and Structure of the Universe, by Radivoj Radivojevic

Evolution is evolution, but the combinatorics are combinatorics.
What evolutionists won't tell you ...
Simple organisms are not simple at all, and can not be.

The creation of life can not begin with 10, 100 or 1000 nucleotides of DNA.

Viruses are small, from 3500 to 1 million of nucleotides, but they can not replicate themselves.
Their DNA have instructions for the structure of one or more proteins that perform a function. However, for anything to function or replicate, they need to be inside of complex machinery of self-replicating organism.

The simplest self-sufficient organism have about 1 million nucleotides (plankton type).
Other self-replicating start from around 150 thousand nucleotides, but they depend on a symbiotic relationship with various other organisms because not all can synthesize all of amino acids or process other compounds.

The evolution have to start with at least 100 thousand nucleotides arranged in the proper functional sequence, while large majority of DNA sequences are dysfunctional.
How many combinations there are?
For this number of 100 thousand nucleotides, the number of possible combinations is 4 ^ 100000 (number consisting of 60 thousand decimal digits).
By comparison the number of atoms in the known universe is 10 ^ 80 (80 digits), and in the Earth 10 ^ 50 (carbon much less than that).

But DNA alone can not do anything.
Besides DNA, many function proteins are needed (several hundreds different).
Each of these proteins consists of exact arrangement of amino acids.
22 types of amino acids are arranged in chains of tens, hundreds or thousands of amino acids and folding in a 3D shape of a molecule (protein). Each amino acid fits to each other on both sides and then make connections on other points of the molecule.
One wrong amino acid, and the molecule will function differently.

Some proteins serve for duplication of DNA or RNA sequences, some decode sequences of amino acids according to instructions, and connect them together in chains, some react with each other and make logical reconfigurations, some perform variety of chemical reactions with inorganic compounds.
Each simple reaction requires much more complex proteins to perform it.
This works like a factory, where big machines are needed to make small objects on the production line.

Ribosome is a protein of several thousand amino acids.
Its role is to decode the sequence of RNA, and for each combination of three nucleotides attract one appropriate of 22 kinds of amino acids, and add them to the chain.
This molecule and other proteins have a complex 3D quantum logical structure, like for example today's 2D logical structure of micro-processors.

When we consider hypothetical possibility of accidental ribosome formation, it is one of order of 22 ^ 5000 possible combinations (6700 digits number).
If we take one molecule of each combination, we would need unimaginably more than the size of visible universe to fit them.
If we have 10 ^ 45 molecules, which is theoretically the size of the planet, all of them are a different amino acid combination, and we make that each of them exist only a pico second after which we make from it a new combination, then repeat the process every pico second until you list all combinations, so that in a long period of time every combination existed only in one place and only for 1 pico second.

1 sec = 10 ^ 12 pico seconds
1 year = 3x10 ^ 7 seconds
1 year = 3x10 ^ 19 pico seconds
3x10 ^ 19 x 10 ^ 45 = 3x10 ^ 64 molecules per year
10 ^ 6700 / 3x10 ^ 64 = 3.3x10 ^ 6636 years

To list all combinations of a proteine of 5000 nucleotides we need 3.3x10 ^ 6636 years (number with 6637 digits).
For comparison, age of our galaxy is 11 digits, and each new digit multiply previous period 10 times. This is unthinkable exponential difference.
But this would not be enough to form live, because a handful of proper molecules would appear with a large distance and unmeasurable time difference, against all chances to be in the same place at the same time.
Even if we reduce the diversity of amino acids and some have a similar function in the geometry of molecules, and reduce the molecule, we still get too large order of magnitude, for example 10 ^ 1000 years is equally unthinkable.

In addition to ribosome many other specific molecules are required.
For ribosomes and any other function proteins to exist in an organism, the organism must constantly create them from instructions of DNA code.
For organism to be created and function, there must be both, whole DNA, and equivalent set of ready proteins, in the same place, and each in a sufficient number of copies.
Also, scaffold proteins are needed to connect in the lattice and form cell membranes, or the molecules would move out.
Even without membrane, a large density of only few relevant types of proteins in water would be required. For whole ocean on the planet to be concentration of only a hundred of appropriate protein types, out of say, 10 ^ 1000 possible is one too incredible coincidence.
To find these compatible molecules together in a small area formed by random recombining, we multiply hundreds of all those oversized exponents, and get ridiculously unrealistic probability, and far beyond unthinkable exponents.
Things become even more complicated with the development of complex organisms. In multicellular organisms, RNA is divided, discarded if needed, and recombined to form dozens of different proteins from same sequence parts.
Some plants and animals, have over 120 billion nucleotides.
The human DNA is a small number of harmonious variations of 4 ^ 3400000000 possible combinations (beyond-astronomical number of 2 billion digits (billion is number of 10 digits)).
The number of different proteins is in the order of 2 million, and some are composed of 27 thousand amino acids, or one of 22 ^ 27000 possibilities (far more than in the case of ribosome).
It is unusual how those molecules know where exactly to be and not to wander off, suggesting a complex quantum logic and precisely defined flow of energy around the DNA and proteins, caused by their structure and the resulting field in the cell and whole organism.
With accidental "trial and error" there is an excessive number of possible changes, and chaotic approach can not form such complex organisms in a billion years. The choice of changes in many cases must include the cosmic intelligence.
Even 13 billion years in perfect conditions with a maximum concentration of organic compounds is ridiculously short period for a simple life form to organize from chaos.
Chaotic approach requires infinite time.
To use the famous quote, like if tornado sweep through the car junkyard and assemble jumbo jet.
When programmer writes a program, he carefully selects instructions and complete solutions, with his intelligence, and fit them together in a way that can work.
If we let random generator to arrange bits or instructions, it will take eternity to come to small program which work.

Amino acids float freely, but don't tend to connect. Ribosome protein is needed to bring them together in a chain, and other proteins that shape it further.
Although it is possible to synthesize amino acids in complex process, it is not known that they form by it self in the sea. Justification of evolutionists in "religious statement" that on early Earth, electricity and cosmic radiation enabled creation of amino acids (although it is known that radiation damage most of organisms), which brings us to the point that a complex external influence is required for some kinds of compounds to form.



The universe does not consist of a limited number of atoms, particles or structures.
Vacuum is not an empty space, but rich medium. We can not have something moving through an undefined "nothing", because there would be no reference to define the speed, size and structure of that something.
So everything that exists, consists of wave interactions of the fundamental polarity that define each other, and their current relationship.
This interaction gives form to any part of the universe. All this is in constant movement and self-changing.
Some parts push others, and go around making recursive functions. Every bit radiate and absorb simultaneously. Thus we have 'communication' of everything with everything else.
This 'radiation' is just change of state of polarity between one form and another. There is no empty gap between something, there is only a lower or higher concentrations of the first or second fundamental polarity in any part, but both are always present.
Their interactions form infinite details in the structure of space and matter, and tend to expand universe to external infinity.
Dynamic interactions manifest themselves as quantum fluctuations (for example, background noise). In case of superposition of waves they are manifested as a seemingly solid matter of geometric structures. Particles are just the effect and the component of waves.
A form can be infinitely small but it is in gravitational harmony with greater forms to which it belongs. Structures familiar to us, may exist on different orders of magnitude as well.

In measurement of movement of galaxies, it doesn't mean that the space is expanding, but the density of the space medium changes, with influx of one, or outflow of other polarity.
Intergalactic medium may have a different density than the vacuum inside the solar system.
The red shift may be the effect of passing through the intergalactic medium of different density.
Propagation velocity of something will depend on the density of the medium (which is fundamental relationship of polarity), and the wave will move faster somewhere and slower elsewhere.
Some parts of the universe are periodically expanding, and then shrinking, while others do the opposite, but they don't fully compress or spread. Galaxies can form in some areas while they dissolve to energy in others and back in circle.

Each propagation is spectrum of speeds, and most notable to us could be the speed of light, however it is only one of the resulting components and directions of propagation.
In this changeable medium, parts that have a higher density in a moment, compared to the rest, are manifested as small and smaller curved and intertwined threads. They conduct signal much faster, up to infinite speeds, proportional or inversely proportional to density of the polarity in the thread.
This explains the experiment with laser in cesium vapor, where the signal travel 300 times faster than the standard speed of light.
The density and structure of the medium also determines the rate of changes (speed of time).

The consequences of these dynamic fluctuations are overall vortexing, distinction between space and matter, gravity and perpetual motion of everything in the universe.
This perpetual motion can be utilized in a much better way than burning fuel, collecting sunlight or breaking radioactive elements.
Specific arrangement of waves coming from all directions and all distances in the universe, result in various effects such as, star formation, destruction, supernovae and black holes.
All these phenomena are subject to change, and the matter can manifest, unmanifest, and change its structure.
For example short-lived isotopes represent unstable geometry, but under special external conditions, these isotopes could be stable, while otherwise stable would tend to dissolve.

Teleportation and fast interstellar travel are possible.
For that we need to create adequate vortexing of quantum field around a craft.
It would act so that the structure of matter of a craft would not mutually change, but the link of its matter with local space would be modified.
From the viewpoint of the space craft, space would compress and distant destination would appear closer, making the propagation to it fast.
The craft would not physically pass through all the mid points in space between origin and its destination, but its structure would propagate at superluminal speed.
From the external point of view the spacecraft was turned into superluminal electromagnetic / gravitational wave, and in the space between it will manifest only as micro energy changes in the field.
Besides superluminal travel, in similar way, time travel is also possible.
However, every moment is always new moment, and what we can do is to transform our matter or consciousness through field that will unwind reality around us to what it looked like in past, or what it will look in version of the future.
We would retain our knowledge, but only thing that matters is causality which goes in all directions, so changing time is normally experiencing parallel realities and adding causality out of infinite possibilities.

To discover the unified field equations, it is necessary to explore mathematics of quantum fluctuations.
By simulating with computer programs, it is necessary to explore many versions of equations and matrix geometry, where each point would have value of both polarities and change by interacting with surrounding points, resulting fluctuations.
For example three-dimensional matrix can be cubic, tetrahedral, sphere packing, etc.
We may use seamless matrix where going in any direction would arrive in the same point from opposite direction.
If the equation which is tested is stable, for each point we can obtained a complex signal that can be visualized as an animation, or converted in the audio range.
Important constants in nature and geometry are Phi and Pi.


The effects of any event of any size, propagate at spectrum of different speeds, from slow to infinite, and leave a fractal and geometrically harmonious trail in every point.
This trail acts as a historical record, and depending on precision, it can be decoded no matter how small and distant event is viewed.
DNA and matter in organism have in itself subatomic informations and codes for accessing remote informations, consciousness states, and records of past events.
The so-called "junk DNA" certainly perform this role. The more advanced DNA codes, the more abilities being have.

Interference of universal waves make complexity of infinite details. From it arises intelligence, which then accelerates into infinity.
The whole universe including inorganic matter and space is made up of information and have a collective consciousness.
Ocean of informations and links through the quantum field, gives to all beings consciousness and intelligence.
This is like a giant cosmic internet, and the centers of galaxies are the hubs.
Consciousness also stabilizes DNA and functions of organism, and more advanced organisms manifest telepathy. Thoughts are manifested in the field and have universal geometrical structure.
In addition to the characteristics of the body, DNA determines the spectra of consciousness and informations to which organism have access.

The formation of stars and planets can be directed from the collective consciousness.
Creation of life happens under the influence of collective consciousness of planets, galaxies, universe.
The goal is to start from simple organisms and see where the development leads.
This is nothing mystical, but quantum mechanics of infinite details in the structure of the universe. If the beings known to us have the intelligence, then the universe have much higher.
Interaction of consciousness of an organism and consciousness of environment, which alter the DNA in a positive direction, represent an evolution.
The collective consciousness is infinite and have all the knowledge in itself. It can use it for the physical manifestation or influence on the flow of energy leading to the formation of something.
This is the tree of knowledge that is allegorically mentioned at the beginning of the Bible.
When a solution is created in the non-physical, infinite, pool of informational field, quantum mechanics of consciousness enables it to be quickly applied to all remote parts of the universe.
Thus, for each useable planet in the universe we can have similar DNA solutions, where other branching of code made a variety of species. The main pieces of code would be the same or similar everywhere, as the geometric language is universal.
In addition to the slow evolution, in specific cycles we can have a cosmic evolutionary jumps, where a multitude of species have experienced huge changes in a short period.
For example the position in relation to the center of galaxy and galactic slow waves will allow the flow of specific energies and informations in a short period and cause changes.


Conclusion: Evolutionists and creationists are both partly right.
The problem in science is that physicists don't know biology, biologists don't know math, programmers don't know anything of the previous, and theologians and the population doesn't know anything except what is narrowly suggested to them.
Therefore, we have various divisions and incorrect beliefs.
Here we must see the obvious and assemble the whole picture.
It is time to take advantage of a quantum potential that evolution have in store for us.

Radivoj Radivojevic
August 2, 2011.

Poreklo Zivota i Struktura Univerzuma, Radivoj Radivojevic

Evolucija je evolucija, ali kombinatorika je kombinatorika.
Sta vam evolucionisti nece reci...
Prosti organizmi nisu uopste prosti, i nemogu biti.

Stvaranje zivota ne moze da pocne sa 10, 100 ili 1000 nukleotida DNK.

Virusi su mali, od 3500 do milion nukleotida, ali ne mogu da se replikuju sami.
Njihov DNK ima instrukcije za formiranje jednog ili vise proteina koji vrse neku funkciju, medjutim da bi ista funkcionisalo i razmozavali se potrebno je ta budu u masineriji slozenog samo-replikujuceg organizma.

Najprostiji samo-dovoljni organizam ima oko milion nukleotida (plankton).
Ostali samoreplikujuci pocinju od oko 150 hiljada nukleotida ali zavise od simbioze sa drugim razlicitim organizmima jer ne sintetisu svi sve amino kiseline i ne procesiraju ostala jedinjenja.

Evolucija mora da pocne sa bar 100 hiljada nukleotida rasporedjenih u pravilan funkcionalan raspored, a ogromna vecina kombinacija DNK koda je nefunkcionalna.
Koliko kombinacija ima?
Za ovaj broj od 100 hiljada nukleotida broj mogucih kombinacija je 4^100000 (decimalni broj od 60 hiljada cifara).
Poredjenja radi broj atoma u poznatom univerzumu je 10^80 (80 cifara), a u zemlji 10^50 (ugljenika mnogo manje).

Medjutim sam DNK nemoze nista.
Potrebni su pored DNK molekula ostali funkcijski proteini (vise stotina razlicitih).
Svaki od ovih proteina se sastoji od tacnog rasporeda aminokiselina.
22 vrste aminokiselina se redjaju u lance od vise desetina, stotina ili hiljada aminokiselina i zavijaju u 3D oblik molekula (protein). Svaka aminokiselina pasuje na svaku drugu sa obe strane, a zatim se prave veze i u drugim tackama molekula.
Jedna pogresna aminokiselina, i molekul ce funkcionisati drukcije.

Neki proteini dupliraju DNK ili RNK sekvence, neki dekodiraju sekvence i spajaju aminokiseline prema instrukcijama u niz, neki reaguju medjusobno i prave logicko rekonfigurisanje, neki obavljaju razne hemijske reakcije sa neorganskim jedinjenjima.
Za svaku prostu reakciju potrebni su mnogo slozeniji proteini da bi je izveli.
Ovo radi poput fabrike, gde su potrebne velike masine da bi se napravili mali predmeti na proizvodnoj traci.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3c/Translation.gif
Ribozom je protein od nekoliko hiljada aminokiselina.
Njegova uloga je da dekodira sekvencu RNK, i za svaku kombinaciju 3 nukleotida privuce odgovarajucu od 22 aminokiseline, i redja ih u lanac.
Ovaj molekul kao i drugi proteini ima slozenu 3D kvantno logicku strukturu, kao naprimer danasnja 2D logicka struktura mikro procesora.

Kada pogledamo hipoteticku mogucnost slucajnog nastajanja ribozoma, to je jedna od reda 22^5000 mogucih kombinacija (broj sa 6700 cifara).
Ako uzmemo po jedan molekul od svake kombinacije trebalo bi nam nemerljivo vise od vidljivog svemira da ih smestimo.
Ako imamo 10^45 molekula, sto je teoretski velicina planete, svi od njih su razlicite kombinacije i uzmemo da svaka postoji 1 piko sekundu posle cega od nje napravimo novu kombinaciju, zatim ponavljamo proces svake piko sekunde dok ne izlistamo sve kombinacije, tako da je tokom dugo vremena svaka kombinacija postojala samo na jednom mestu i samo 1 piko sekundu.

1 sek = 10^12 piko sek
1 godina = 3x10^7 sek
1 godina = 3x10^19 piko sek
3x10^19 x 10^45 = 3x10^64 molekula godisnje
10^6700 / 3x10^64 = 3.3x10^6636 godina

Da bi izlistali sve kombinacije za molekul od 5000 nukleotida potrebno je 3.3x10^6636 godina (broj sa 6637 cifara).
Poredjenja radi starost galaksije je broj sa 11 cifara, a svaka nova cifra mnozi prethodni period 10 puta. Ovo je nezamisliva eksponencijalna razlika.
Medjutim ni ovo nije dovoljno za zivot jer ce se nekolicina odgovarajucih molekula pojaviti sa velikom distancom i nemerljivom vremenskom razlikom, protiv svake sanse da budu na istom mestu u isto vreme.
Cak i ako smanjimo raznolikost aminokiselina tako da neke imaju slicnu funkciju u geometriji molekula, i smanjimo molekul, opet cemo dobiti prevelik red velicine, naprimer 10^1000 godina je jednako nezamisliv broj.

Pored ribozoma potrebni su drugi specificni molekuli.
Da bi ribozom i svaki drugi funkcijski proteini postojali u organizmu, organizam mora da ih stalno kreira po instrukcijama DNK koda.
Da bi organizam nastao i funkcionisao mora da ima, i ceo DNK, i ekvivalentan set gotovih proteina, na istom mestu, svaki u dovoljnom broju kopija.
Takodje potrebni su skafold proteini koji se povezuju u resetke i formiraju membranu celije, inace bi molekuli odlutali.
Cak i da nema membrane bila bi potrebna velika gustina odgovarajucih jedinjenja u vodi, a da bi ceo okean na planeti bila koncetracija samo stotinak odgovarajucih proteina od recimo 10^1000 mogucih spada u neverovatnu slucajnost.
Da se ovi odgovarajuci molekuli nadju zajedno, na malom mestu, slucajnim rekombinovanjem, mnogostrukim mnozenjem svih ovih prevelikih eksponenata, dobijamo smesno malu verovatnocu.
Stvari postaju jos komplikovanije kod razvoja slozenijih organizama. Kod visecelijskih organizmama RNK se deli, odbacuje i rekombinuje po potrebi i dejstvu drugih proteina.
Neke biljke i zivotinje imaju preko 120 milijardi nukleotida.
Covekov DNK je mali broj skladnih varijacija od mogucih 4^3400000000 kombinacija (nad-astronomski broj od 2 milijarde cifara (milijarda je broj od 10 cifara)).
Broj razlicitih proteina je reda 2 miliona, a neki se sastoje od 27 hiljada aminokiselina, odnosno jedna od 22^27000 mogucnosti (mnogo vise nego u slucaju ribozoma).
Jos je neobicnije kako ovi molekuli znaju gde da budu i kako da ne odlutaju, sto sugerise slozenu kvantnu logiku i precizno odredjeno strujanje energije oko DNK i proteina, izazvano njihovom strukturom i rezultujucim poljem u celiji i celom organizmu.
Kod slucajnog "trial and error" radi se o prevelikom broju mogucih promena, i haotican pristup ne moze da formira ovako kompleksne organizme za milijardu godina. Izbor promene u mnogim slucajevima mora da ukljucuje kosmicku inteligenciju.
I 13 milijardi godina u savrsenim uslovima sa maksimalnom koncetracijom organskih jedinjenja je smesno mali period da bi se nesto haoticno organizovalo u prost zivi oblik.
Haoticnom pristupu je potrebno beskonacno vremena.
Da navedem poznati citat, to je kao da tornado projuri kroz auto otpad i sastavi dzambo dzet.
Kada programer pise program, on pazljivo inteligencijom bira gotova resenja i sklopove instrukcija, i uklapa ih na nacin koji moze da radi.
Ako pustimo random generator da generise bitove ili instrukcije, trebace mu vecnost da bi dosao do malog programa koji radi.

Amino kiseline lutaju slobodne, ali ne teze da se spoje. Potreban je protein ribozom da bi ih spojio u lanac i drugi proteini da ga dalje oblikuju.
Iako je moguce sintetisati aminokiseline slozenim procesima, nije poznato da se one stvaraju same od sebe u moru. Opravdanje evolucionista je u "religioznoj tvrdnji" da je u ranom periodu na zemlji elektricitet i kosmicko zracenje omogucavalo stvaranje aminokiselina (iako je poznato da zracenje steti vecini organizama), sto nas dovodi dotle da je potreban slozen spoljni uticaj da bi se neke vrste jedinjenja formirale.



Univerzum se ne sastoji od ogranicenog broja atoma, cestica ili struktura.
Vakum nije prazan prostor nego bogat medijum. Ne mozemo imati nesto sto se krece kroz nedefinisano "nista", jer nebi bilo reference koja bi definisala brzinu, velicinu i strukturu necega.
Zato sve sto postoji, sastoji se od talasne interakcije fundamentalnih polariteta koji definisu jedan drugog, i trenutan medjusobni odnos.
Tom interakcijom daje se neka forma bilo kom delu univerzuma. Sve ovo je u konstantnom kretanju i samo-menjanju.
Jedni delovi guraju druge i tako u krug praveci rekurzivne funkcije. Svaki delic ujedno zraci i absorbuje. Tako imamo 'komunikaciju' svega sa svacim.
Ovo 'zracenje' je samo menjanje stanja polariteta izmedju jedne forme i drugih. Ne postoji praznina izmedju necega, postoji samo manja ili veca koncetracija prvog ili drugog fundamentalnog polariteta u bilo kojem delu, ali su oba uvek prisutna.
Njihova interakcija formira beskonacne detalje u strukturi prostora i materije, i tezi da produzi univerzum u spoljnu beskonacnost.
Dinamicne interakcije se ispoljavaju kao kvantne fluktuacije (naprimer pozadinski sum). One se u slucaju superponiranja manifestuju kao naizgled cvrsta materija geometrijske strukture. Cestice su samo efekat i komponenta talasa.
Forma moze biti beskonacno mala ali je u gravitacionom skladu sa vecom formom kojoj pripada. Nama poznate strukture ne moraju biti ogranicene samo na nas red velicine.

U merenju kretanja galaksija, ne znaci da se prostor siri, nego prostorni medijum menja gustinu, prilivom jednog ili odlivom drugog polariteta.
Medjugalakticki medijum moze da ima razlicitu gustinu nego vakum unutar solarnog sistema.
Crveni pomak moze da bude efekat prolaska kroz medjugalakticki medijum drukcije gustine.
Brzina propagacije necega ce da zavisi od gustine medijuma (odnosa fundamentalnog polariteta), i negde ce talas da se krece brze a negde sporije.
Neki delovi univerzuma se periodicno sire, a onda skupljaju, dok drugi rade obrnuto, bez da se potpuno kompresuju ili rasire. Negde se mogu formirati galaksije, dok se na drugim mestima razlazu u energiju i tako u krug.

Svaka propagacija je spektar brzina, a nama moze biti najuocljivija brzina svetlosti, medjutim ona je samo jedna od rezultujucih komponenata i smerova propagacije.
U ovom promenljivom medijumu, delovi koji u trenutku imaju vecu gustinu, u odnosu na ostatak, se manifestuju kao sitne i sitnije izuvijane niti. Njima se signal prenosi mnogo brze, pa sve do beskonacnih brzina, srazmerno ili obrnuto srazmerno gustini polariteta kroz nit.
Ovo objasnjava eksperiment sa laserom u cezijum pari, gde signal putuje 300 puta brze od standardne brzine svetlosti.
Gustina i struktura medijuma takodje odreduje intezitet promene, odnosno merenje vremena.

Posledice ovih dinamicnih fluktuacija su sveopste vrtlozenje, podela na prostor i materiju, gravitacija, i perpetualno kretanje svega u svemiru.
Ovo perpetualno kretanje se moze iskoristiti na mnogo efikasniji nacin od sagorevanja goriva, skupljanja sunceve svetlosti ili raspadanja radioaktivnih elemenata.
Specificna slaganja talasa koji dolaze iz svih smerova i sa svih daljina svemira, rezultuje razlicite pojave kao sto su, formiranje zvezda, unistenje, supernove i crne rupe.
Sve ove pojave su sklone promeni i materija se moze manifestovati, demanifestovati, i promeniti strukturu.
Naprimer kratkoziveci izotopi pretstavljaju nestabilna stanja geometrije, ali pod specijalnim spoljnim uslovima ovi izotopi bi mogli biti stabilni, a inace stabilni bi se dematerijalizovali.

Teleportacija i brzo medjuzvezdano putovanje su moguci.
Za to je potrebno da oko letelice stvorimo odgovarajuce vrtlozenje kvantnog polja.
Ono bi delovalo tako da struktura materije letelice bude medjusobno ne promenjena, a link sa lokalnim prostorom bi se modifikovao.
Sa gledista letelice prostor bi se kompresovao i udaljena destinacija bi se priblizila, tako da je propagacija do nje brza.
Letelica ne bi prolazila fizicki kroz sve medju tacke prostora do destinacije, nego bi njena struktura propagirala nadsvetlosnom brzinom.
Sa spoljnje tacke gledista letelica je pretvorena u nadsvetlosni elektromagnetni/gravitacioni talas, i u medju prostoru ce da se ispolji samo kao mikro energetske promene u polju.
Pored nadsvetlosnog putovanja, na slican nacin je moguce putovanje kroz vreme.
Medjutim svaki trenutak je uvek nov trenutak, i ono sto mozemo je da transformisemo svoju materiju ili svest kroz polje koje ce odviti realnost oko nas na kako je izgledala u proslosti ili bi izgledala u verziji buducnosti.
Zadrzali bismo znanje ali jedino sto je bitno je uzrocnost koja ide u svim pravcima, tako da menjanje istorije predstavlja normalno postojanje u paralelnim realnostima i dodavanje uzrocnosti iz beskonacnih mogucnosti.

Da bismo otkrili jednacine ujedinjenog polja, potrebno je i istrazivanje matematike kvantnih fluktuacija.
Simuliranjem sa kompjuterskim programima, potrebno je istraziti mnoge jednacine i verzije geometrija matrice, gde vrednost oba polariteta u svakoj tacki, medjusobno deluje sa okolnim tackama i menja se, praveci fluktuacije.
Naprimer trodimenzionalne matrice mogu biti kubne, tetraedarske, pakovanje sfera, itd...
Mozemo koristiti izometrijske matrice gde kretanje u bilo kojem pravcu dolazi u istu tacku sa druge strane.
Ako je testirana jednacina stabilna, za svaku tacku se moze dobiti slozen signal koji se moze vizualno prikazati kao animacija, ili konvertovati u zvucni signal.
Vazne konstante u prirodi i geometriji su Phi i Pi.


Efekti svakog dogadjaja bilo koje velicine propagiraju spektrom razlicitih brzina, od sporih do beskonacnih, i ostavljaju fraktalni i geometrijski skladan trag u svakoj tacki.
Ovaj trag deluje kao istorijski zapis, i zavisno od preciznosti, moze se dekodirati, bez obzira koliko mali i udaljeni dogadjaj se gleda.
DNK i materija organizma ima u sebi subatomske informacije i kodove za pristup udaljenim informacijama, stanjima svesti, i zapisima proslih desavanja.
Takozvani "junk DNA" sigurno ispoljava ovu ulogu. Sto napredniji DNK, to vise sposobnosti bice ima.

Interferencija univerzalnih talasa pravi slozenost do beskonacno detalja. Iz nje nastaje inteligencija koja zatim ubrzava u beskonacnost.
Ceo univerzum ukljucujuci neorgansku materiju i prostor sastoji se od informacija i ima kolektivnu svest.
More informacija i povezanost preko kvantnog polja, daje svim bicima svest i inteligenciju.
Ovo je kao dzinovski kosmicki internet, a centri galaksija su habovi.
Svest takodje stabilizuje DNK i funkcionisanje organizma, a naprednija bica ispoljavaju telepatiju. Misli se manifestuju u polju i imaju univerzalnu geometrijsku strukturu.
DNK pored karakteristika tela, odredjuje na koje spektre svesti i informacija je organizam podesen.

Formiranje zvezda i planeta moze biti usmereno od kolektivne svesti.
Stvaranje zivota se desava pod dejstvom kolektivne svesti, planete, galaksije, univerzuma.
Cilj je da se pocne od prostih organizama i da se vidi kuda razvoj vodi.
Ovo nije nista misticno, nego kvantna mehanika beskonacnih detalja u strukturi univerzuma. Ako nama poznata bica mogu da imaju inteligenciju, onda ceo univerzum ima mnogo vecu.
Interakcije svesti organizma i svesti okruzenja, koje menjaju DNK u pozitivnom smeru, predstavljaju evoluciju.
Kolektivna svest je beskonacna i ima u sebi svo znanje koje moze upotrebiti za fizicku manifestaciju ili uticanje na tokove energije koji vode u formiranje necega.
To je ono drvo znanja koje se alegoricno pominje na pocetku biblije.
Kada je neko resenje kreirano u nefizickom, beskonacnom, bazenu informacionog polja, kvantna mehanika svesti omogucava da se resenje brzo primeni na sve udaljene delove svemira.
Tako na svakoj upotrebljivoj planeti u svemiru mozemo imati slicna DNK resenja, gde bi ostala grananja koda napravila raznolikost vrsta. Osnovni delovi koda bi bili isti ili slicni svugde, jer je geometrijski jezik univerzalan.
Pored spore evolucije, u specificnim kosmickim ciklusima mozemo imati evolutivne skokove, gde mnostvo vrsta dozivi nagle promene u nekom kratkom periodu.
Na primer polozaj u odnosu na centar galaksije i spori galakticki talasi, omogucice dotok specificne energije i informacija u kracem periodu i izazvati promene.


Zakljucak: I evolucionisti i kreacionisti su delimicno u pravu.
Problem u nauci je sto fizicari ne znaju biologiju, biolozi ne znaju matematiku, programeri ne znaju nista od navedenog, a teolozi i populacija ne znaju nista osim sto im je neko usko sugerisao.
Zbog toga imamo razne podele i pogresna uverenja.
Ovde moramo videti ocigledno i sklopiti kompletnu sliku.
Vreme je da iskoristimo kvantni potencijal koji evolucija cuva za nas.

Radivoj Radivojevic
Avgust 2, 2011.

Galaktička Federacija - nekoliko pitanja za Radivoja Radivojevića

Radivoj Radivojević je programer, autor je kompjuterske igre Galactic Federation objavljene 2004. godine - dinamične i uzbudljive kompjuterske igre koja spada među prve ozbiljnije 3D igre iz Srbije. Povod za ovaj razgovor/intervju je Galactic Federation ali ne kompjuterska igra...

Od kada je počelo tvoje interesovanje za NLO i GF?

Od kad znam za sebe privlače me svemirske stvari. Od malena sam proučavao sve što se moglo naći o astronomiji i astronautici. Međutim neke ideje i informacije su mi dolazile u razmišljanje bez da sam ih saznao iz spoljnjeg sveta. 1997.g. sam počeo da koristim internet a 2000. sam naišao na konkretne podatke o pravoj Galaktičkoj Federaciji i razne druge informacije vezane za NLO, vanzemaljce i kontakt. Ove informacije su delovale samo kao potvrda mog intuitivnog znanja i donele mnogo više detalja. Vremenom se moje znanje uvećavalo i razvijalo u veoma široku sliku o tome šta se stvarno dešava na Zemlji i van nje.

Na internetu se mogu pronaći tvoji brojni komentari o Galaktičkoj Federaciji na forumima kao i na informativnim sajtovima u onim delovima koji su namenjeni komentarima čitalaca (onda kada se objavi neka vest ili zanimljivost u vezi sa NLO-ima ili vanzemaljcima) - koja je svrha takvog angažovanja?

Postoji mnogo različitih članaka o ovim temama, javnost je podeljena na skeptike i vernike u druga bića. Pošto su neke informacije koje se provlače poluistinite ili lažne, potrebno je ljudima sugerisati tačniju sliku i uputiti na prave činjenice. Mnoge stvari su potkrepljene i objašnjene ako se neko udubi u proučavanje. Takođe važno je ljudima omogućiti da održe pozitivnu viziju budućnosti, jer pravog razloga za strah nema.

Na koji način stižu informacije od GF?

Postoji mali broj ljudi koji su u nekom periodu bili u fizičkom kontaktu sa članovima GF, pa čak i živeli među njima. Oni i još neki, koji nisu imali fizički kontakt, imaju mogućnost da telepatski primaju informacije i objavljuju ih. Ovo su vrlo konkretne poruke sa mnogo mudrosti i uzvišenim stilom komunikacije. One imaju moć da probude u čitaocu unutrašnje znanje koje je potisnuto velom svakodnevnog života. Kada se sve ovo iskombinuje sa očiglednim načinom funkcionisanja sveta, gde bogata elita manipuliše svime i vlada populacijom, određujući šta javnost sme da zna a šta ne, dobijamo široku predstavu o tome šta je na ovoj planeti, a šta je izvan "kontrolisane realnosti".

Pošto sam ja po prirodi veliki zaljubljenik u misterije i u otkrivanje svih mogućnosti realnosti ali sam i još veći skeptik dok se u njih potpuno ne uverim bilo da su u pitanju čvrsti i neoborivi dokazi ili pak lično doživljeno iskustvo, što ovde ne nalazim (ne mislim pritom na postojanje inteligentnog života u svemiru i fenomena u vezi sa njim već na informacije u vezi GF), moram da ti postavim i sledeće pitanje - koliko se po tvom mišljenju može verovati izvorima/prenosiocima informacija o GF? Ne postoji li realna mogućnost i da su takve poruke pogrešno prenete ili da su, pak, možda tek nekakav subjektivni doživljaj određenih pojedinaca za koje oni samo veruju da su telepatski dobijene poruke? Postoji li u tebi bar malo sumnje po pitanju istinitosti informacija koje si do sada prikupio o GF?

Vanzemaljci uvek navode da čitaoci sami prosude da li poruke rezonuju sa njima. Moja lična iskustva potvrđuju mnogo toga meni samom. U našoj realnosti funkcionisanje sveta se bazira na raznim političkim, ekonomskim, istorijskim i naučnim obmanama. Svako malo dublje istraživanje izvan laičkog prihvatanja medijskih stavova, otkriva mnoštvo, manje ili više skrivenih činjenica. Kod telepatskih poruka postoje razni izvori. Neki su jako sumnjivi, ali ja se fokusiram na izvore koji imaju potpuni integritet. U njihovim porukama pokrivaju se svi aspekti života i pitanja koja neko može da postavi. Cilj je uklopiti sve informacije u veliki mozaik realnosti, i videti šta može da bude istina, a šta namerna obmana. Sve stvari treba uzeti sa rezervom, ali ja dosada nisam našao nikakvu kontroverziju u ovim izvorima i očekujujem manifestaciju mnogo najavljenih događaja koji će nam omogućiti da se uverimo u istinu. Sami dokazi za neobične pojave i vanzemaljce su svuda oko nas, i ne mogu se ignorisati. Ljudi moraju biti svesni da jako malo znaju o svetu u kojem žive. U istoriji smo svedoci brojnih obrta u shvatanjima i stalnog napretka u poimanju okoline i nas samih. Ne treba da se brinemo da li će neki događaj da se desi na specifičan način, ali kad već tragamo za istinom moramo uzeti u obzir izvore koji nabolje objašnjavaju realnost.

Kako bi ukratko, u nekoliko rečenica, definisao šta je to Galaktička Federacija (GF)?

Tokom prethodnih miliona godina, u našoj galaksiji se razvilo mnogo civilizacija koje su dostigle visok nivo tehnoloških i duhovnih mogućnosti. Zbog saradanje i opšteg interesa, ove dobronamerne civilizacije su se udruživale u veće međuzvezdane organizacije. Tako su se pre 4.5 miliona godina ove organizacije udružile u jedinstvenu Galaktičku Federaciju. Danas ona broji 200 hiljada naprednih ljudskih, humanoidnih i nehumanoidnih rasa, stalno dodajući nove clanove. U svom normalnom stanju, materija brodova i sama bića ovih naprednih civilizacija, su u višem vibracionom spektru, i nevidljivi su za nas. Oni kada hoće mogu da promene svoju vibraciju i onda ih možemo videti na primer na našem nebu.

Koja je svrha GF i da li je po tvom mišljenju to jedini svemirski savez u našoj galaksiji?

Uloga GF je udruženo istraživanje, razmena informacija, kontakti sa drugim civilizacijama i organizacijama iz okolnog svemira. Takođe uticaj na pozitivan razvoj ostalih. Postoje i druge organizacije van nje. Neke od njih su nedovoljno razvijene ili nisu potpuno dobronamerne, pa tako ne mogu postati članovi dok ti uslovi nisu ispunjeni.

Spomenuo si da GF broji veliki broj rasa, kako nehumanoidnih tako i humanoidnih, da li smatraš da je planeta Zemlja oduvek naš dom ili su ljudi možda došli iz dalekih prostranstava svemira?

Arheologija nije uspešno dokazala vezu između primata i današnjeg čoveka. Genetska istraživanja takođe pokazuju razlike (na primer ljudi imaju 46, a razne vrste majmuna dosta više hromozoma i duži DNK). Iznenađujuće je u genetskim istraživanjima koliko mnogo organizama na zemlji ima neuporedivo veći DNK kod od čoveka, koji je smatran za najnaprednije biće. Kada genetičari tvrde da je razlika između vrsta mala, oni uzimaju u obzir samo male sekvence koje kodiraju proteine (što inače mora da bude slično), a za veći deo DNK koda neznaju čemu uopšte služi i nazivaju ga otpad, medutim bez ovog raznovrsnog "otpad" koda organizam ne može da funkcioniše i on je sasvim neophodan. Prema informacijama GF, ljudi su nastali na planeti oko obližnje zvezde Vega, udaljenoj 26 svetlosnih godina. Tamo se pre 8 miliona godina razvila civilizacija od koje svi današnji ljudi vode poreklo. Vremenom se ta civilizacija raširila na Sirijus i ostale obližnje zvezde. Konačno pre 2 miliona godina grupa ljudi je naselila i Zemlju i formirala koloniju nazvanu Hybornea. Ti ljudi su bili naprednija bića u poređenju sa današnjim koji su nastali redukovanjem DNK.

Da li su tzv. Greys (vanzemaljci koji su javnosti najpoznatiji iz priča o dešavanjima u Području 51) članovi GF?

Ne. Oni su deo drugih grupa i nisu dovoljno razvijeni kao GF. Prema nekim informacijama Greys su robovska rasa drugih tamnijih civilizacija.

Da li je u tvojoj kompjuterskoj igri "Galactic Federation", svemirskoj simulaciji objavljenoj 2004. godine, verno predstavljena GF?

Ne. Priča moje igre je izmišljena i jedina sličnost je u simboličnom nazivu Galactic Federation. U igri se radnja dešava u sferi od nekoliko stotina zvezdanih sitema koji su misteriozno izolovani od ostatka svemira fizički neprobojnom barijerom. Na jednoj planeti je otkriven džinovski kristal koji na neki način formira ovu barijeru. Nastaje podela oko predloga kako da se pokuša isključenje barijere. Zatim jedna rasa reptilskih humanoida napravi invaziju u želji da uništi kristal. Druga rasa ljudskih humanoida se brani da bi zaštitila svoju planetu od uništenja. U tom konfliktu se formira federacija od nekoliko rasa koje stanu u odbranu protiv reptila. Pouka na kraju priče bi trebalo da glasi da je rat bio uzaludan i da je rešenje za barijeru u saradnji svih, i otkrivanju drugih zagonetki iz okruženja.

Da li čovečanstvo može da očekuje susret sa GF i kada?

Neformalan kontakt već postoji iza scene. Za masovan otvoren kontakt sa javnošću uveliko se vrše pripreme poslednjih dvadeset godina. Zbog toga što je to jedinstven i kolosalan događaj u našoj istoriji, pristup je veoma pažljiv, i ljudi se polako navikavaju na ideje o njihovom pojavljivanju. Kritične tačke su dostignute i u narednom periodu sledi formalan "Prvi kontakt" sa populacijom. Posle zvaničnih saopštenja uslediće preleti i spuštanja miliona manjih brodova GF sa posadom. Ljudi širom sveta će biti u prilici da se upoznaju i pričaju sa timovma GF za prvi kontakt, koje čine naše srodne ljudske rase. Nekima će biti omogućena i poseta njihovim matičnim brodovima i demonstracija raznih tehnologija i informisanje. U kasnijem periodu posle privikavanja, Zemljani će moći da upoznaju i druge nehumanoidne rase. Zbog prirode realnosti, tačan datum nije poznat, ali smo danas na pragu ovog događaja.

Zašto bi nas GF posetila i da li je naša civilizacija spremna i dovoljno napredna da se pridruži GF?

GF je posmatrala Zemlju za sve vreme postojanja ove civilizacije. Mi smo danas na dovoljnom stepenu razvoja za prvi kontakt. Takođe Zemlja je malo posebniji slučaj u našoj galaksiji, tako da će period posle kontakta karakterisati mnogo brza integracija u galaktičku zajednicu. Glavna osobina ove brze integracije je dostizanje takozvane "pune svesti". Ljudi će doživeti unapređenje DNK koje će omogućiti napredne psiho-fizičke mogućnosti. Pošto već iza sebe imaju prevaziđena iskustva funkcionisanja u ograničenoj realnosti, ovi novi Zemljani će postati napredna bića kao i ostali članovi GF. Svojim talentima će doprineti drugima i moći će da učestvuju u beskrajnom istraživanju univerzuma.

U naučnim krugovima je sve prisutnija svest o postojanju vanzemaljskog života tj. više se ni zvanično ne odbacuje jasna, realna i velika mogućnost postojanja vanzemaljaca. Medjutim, s obzirom na "svemirsku tišinu" (ne postoji zvanična naučna potvrda bilo kakvih signala iz svemira čije je poreklo vanzemaljsko) procene naučnika nisu tako hrabre po pitanju brojnosti tj. zastupljenosti vanzemaljskih bića u našoj galaksiji koja su dovoljno razvijena u tom smislu da bi se društveno organizovala, stvarala civilizacije i ostvarila tehnološki napredak (prema nekim od savremenijih procena u našoj galaksiji bi moglo postojati nekoliko desetina naprednijih vaznemaljskih civilizacija što se bitno razlikuje od spomenutog broja od preko 200.000). Ukoliko je u našoj galaksiji inteligentan život znatno zastupljeniji od ovakvih procena naučnika tj. ukoliko u našoj galaksiji ipak postoji stotine hiljada naprednih vanzemaljskih civilizacija, kako onda objasniti to što zvanično jos uvek nije detektovan bilo kakav signal emitovan od inteligentnih vanzemaljaca?

Signal nije detektovan iz prostog razloga što nijedna civilizacija u našoj blizini ne koristi obične radio talase za komunikaciju. Očekivati da oni koriste radio talase je kao da mi koristimo dimne signale pored mogućnosti širokopojasnog interneta. Oni imaju trenutnu telepatsku i tehnološku komunikaciju, nadsvetlosnom propagacijom signala. Obicni radio talasi su brutalna modulacija i štetni su za okolinu. Na primer kao mikrotalasna pećnica koja zagreva materiju i razara predmete. Takođe prespori su za međuzvezdanu komunikaciju i brzo slabe na daljini. Samo civilizacije koje prolaze isti put izolovanog razvoja kao mi na Zemlji, u nekoj tački razvoja koriste obične radio talase. Međutim taj period je jako kratak (50-100 godina). Možemo rasporediti da su hiljade okolnih civilizacija, tokom miliona godina, samo u kratkom periodu bili na takvom stepenu razvoja. Iz toga dođemo do zaključka da kroz milionsku istoriju samo u malom procentu vremena kroz naše područje prolaze dovoljno jaki i usmereni radio signali. Ove civilizacije posle tog krakog perioda imaju mogućnost da ostvare komunikaciju ili drugu vrstu kontakta koristeći napredniju tehnologiju, posle čega slanje običnog signala gubi smisao.
Hajde da napravimo mali eksperiment logičnog razmišljanja:
Galaksija je stara 10 milijardi godina a naš sunčev sistem 5. Zanemarićemo nadsvetlosnu tehnologiju koju sigurno koriste napredne civilizacije, i računaćemo samo sa nama poznatim naučnim dostignućima. Poznato nam je danas da sve ili veliki procenat zvezda imaju planete. Od njih značajan broj su sa povoljnim uslovima (statistički, milioni u našoj galaksiji). Složena kopnena bića, dinosaurusi na Zemlji su postojali pre 300 miliona godina. Naš razvoj civilizacije traje nekoliko hiljada godina (milioniti deo starosti zemlje). Recimo da se samo još jedna planeta u našoj galaksiji razvila sličnim putem od istog momenta kad i Zemlja, i danas ima inteligentan zivot. Napravimo malu devijaciju u brzini evolucije. Recimo da se ta inteligentna civilizacija razvila 10 miliona godina pre naše. To je devijacija od 3% u odnosu na period od pojave dinosaurusa na Zemlji do danas, ili devijacija od 0.2% od nastanka Zemlje do naše civilizacije. Recimo da su oni rešili da nasele obližnje sisteme, koristeći samo klasičnu tehnologiju. Izgrade više-kilometarski brod u orbiti i pokrenu ga put susednih zvezda. Brod ima u sebi ekosistem i milionsku populaciju. Izvor energije su mu dovoljna količina nuklearnih reakcija, fisija ili fuzija. Opremljen je svom tehnologijom i informacijama da se održava i širi civilizacija kao i na planeti. Neka brod dostigne samo 1% brzine svetlosti (3000 km u sekundi). Ako je krenulo desetine brodova prema svakoj od stotinak susednih zvezda, svi će stići na odredište u periodu od 500 do 5000 godina. Kada dođu i nasele nov sistem skupe se resursi, proširi populacija i posle recimo par vekova novi brodovi su spremni za sledeće sisteme. Ovim širenjem i brzinom putovanja cela galaksija bi bila kolonizovana u roku od maksimalno 10 miliona godina (od kraja do kraja galaksije 100 hiljada svetlosnih godina, puta 1% brzine svetlosti). Što nas hipotetički dovodi do današnjeg trenutka, gde bi civilizacija koja je startovala mali procenat vremena pre naše, već mogla da bude raširena na svakoj upotrebljivoj planeti u galaksiji. Poređenja radi putovanje sa 10% brzine svetlosti bi značilo kolonizaciju galaksije za 1 milion godina, a sa 0.1% svetlosti za 100 miliona godina. Ovo su sve pesimistične vizije.
Proširimo ovu jednačinu sa mogućnošću da se hiljade različitih rasa razviju na udaljenim mestima i svaka za sebe kolonizuje okolinu. Dobićemo mnogo kraće vreme za koje je cela galaksija naseljena (100 hiljada do 1 milion godina). Sad idemo korak dalje i probamo sa mogućnošću nadsvetlosnog putovanja, koje može biti skoro trenutno. Galaksija njime može biti naseljena za nekoliko hiljada godina.
Iz ovoga jedino možemo zaključiti da i uz najprimitivnije tehnologije, svemir mora da buja od inteligentnog života.
Što nas vraća na početak pitanja, gde su njihovi signali? Naravno signali su svugde, samo ih mi ne detektujemo sa običnim prijemnicima.

Spomenuo si nadsvetlosnu tehnologiju tj. mogućnost gotovo trenutnog putovanja uz postizanje brzine kretanja iznad brzine svetlosti - kakvi su to kosmički brodovi koji bi mogli ostvariti takvo kretanje nadsvetlosnom brzinom?

Zvanična nauka na Zemlji zna jako malo o strukturi materije, prostora i gravitacije. Uglavnom se oslanjaju na pogrešne teorije i zato nemogu da ostvare konkretne rezultate.
Na primer decenijama se u školi uči da je vakum prazan prostor, odnosno "ništa". Ovo je apsurdna tvrdnja, i dovoljno je da se zapitate kako "nešto" može da se kreće kroz "ništa"? Naravno to je nemoguće, jer to što bi bilo "ništa" i nedefinisano, nema nikakvu gradaciju u sebi i mogućnost dodira sa "nečim". Prema tome ono što je "nešto" ne bi imalo referencu kretanja odnosno ne bi imalo mogućnost da definiše svoju strukturu ili brzinu kroz nedefinisano. Da li su naučnici koji edukuju nove generacije i troše bogatstva u eksperimentima, svesni ove proste činjenice?
U stvarnosti prostor je fluidan medijum, kao što su tvrdili poznati naučnici pre 100-200 godina, nazivajući ga "etar". Ovaj medijum se sastoji od fluktuacija energije, i u sebi ima dinamične strukture, odnosno informacije. Ova energija vakuma se može iskoristiti za naše potrebe. Isto tako je i sa strukturom materije, atomi su samo prividno čvrsti i sastoje se od beskonačno mnogo dinamičnih detalja. Struktura materije je fluidna kao struja. Svetlost i struja su isto. Materija i svetlost su isto (nuklearne reakcije pretvaraju jedno u drugo).
U današnjoj nauci je nedavno potvrđeno putovanje lasera mnogo brže od svetlosti, što ujedno osporava teoriju relativiteta koja brzinu svetlosti postavlja kao granicu.
Suština funkcionisanja gravitacije je nadsvetlosna propagacija EM/gravitacionih talasa čije komponente teže beskonačnoj brzini.
Iz astronomije znamo da gravitacija deformiše prostorni medijum (efekat gravitacionog sočiva). Letelice za međuzvezdano putovanje stvaraju specifičan gravitacioni talas u polju oko sebe. Dovoljno pojacan gravitacioni talas, izaziva da se letelica razvuče kroz prostor/vreme. Taj talas stvara torusno vrtložno polje oko letelice menjajući link strukture njene materije sa okolnim prostorom. Sa gledišta letelice prostor se komresuje i udaljena destinacija se približi tako da je propagacija do nje vrlo brza. Faktički letelica ne prolazi fizički kroz sve među tačke prostora do destinacije, nego njena struktura propagira nadsvetlosnom brzinom. Struktura letelice je fluidna i njeni atomi su normalni sa tačke gledišta unutar letelice, a sa spoljnje tačke gledišta ova struktura je pretvorena u nadsvetlosni elektromagnetni/gravitacioni talas, i u među prostoru će da se ispolji samo kao mikro promene u EM polju, koje su inače prisutne svugde zbog vrtloženja energije u univerzumu (pozadinski šum). Ovakvom metodom može se stići do udaljenih zvezda u roku od nekoliko minuta ili sati.
Brodovi Galaktičke Federacije nisu metalni sklopovi, nego su pretežno svetlosno organski u strukturi. Ceo brod je kao živo biće (ali ne u smislu životinje). Gledajući unutrašnjost i spoljašnost GF brodovi izgledaju kao da su od normalnih veštačkih materijala. Ali ceo brod ima svest i može da reguliše konfiguraciju materijala i polja po potrebi posade. Ovi brodovi mogu da sadrže u sebi ogromne eko sisteme. Posetilac u njima bi mislio da je na planeti a ne na brodu. Takođe moguće je prolaziti kroz zidove. Kada današnji čovek sa Zemlje uđe na jedan ovakav brod, EM polje oko njegovog tela se podesi od strane broda. Ovim dejstvom funkcionisanje tela se usavršava dok je posetilac na brodu. Ako je posetilac imao na primer slab vid, slabo srce, razne bolesti, nepokretan, njegovo telo će funkcionisati kao da je potpuno zdravo i sa pojačanim čulima. Takođe osećaće se vrlo prijatno u okruženju, i moći će telepatski da kominucira sa brodom i svima na njemu. Vreme teče sporije i može mnogo više da se uradi i percipira nego na današnjoj Zemlji. Naravno ovi ljudski nedostaci neće postojati ni izvan broda kada se ljudi vrate na savršeniji DNK.
Matični brodovi članica Galaktičke Federacije imaju veličine od nekoliko desetina do nekoliko stotina kilometara, dok pojedini imaju i nekoliko hiljada kilometara, odnosno veličinu planete. Ovi brodovi imaju oko sebe polja i u skladu su sa tokovima energije u našem prostoru, nenarušavajući naš solarni sistem. Ne možemo ih videti teleskopima osim u retkim slučajevima kada oni to žele. Neki od brodova su stari milionima godina ali su besprekorni kao da su tek napravljeni.

Kako izgleda život naprednih vanzemaljaca?

U svemiru postoji mnogo više od onoga što normalno vidimo. Kao što našim očima vidimo samo mali deo svetlosno-energetskog spektra, tako postoje i spektri fizičke materije koje ne vidimo. Pored naše realnosti postoji takozvani peti denzitet (5D). U njemu sva materija vibrira na višoj frekvenciji. Ako pored vas stoji biće koje vibrira u petom denzitetu, nećete moći da ga vidite ili dodirnete, ali ono je prisutno u tom prostoru i precizan uređaj ili telepatija može da ga detektuje. Kompletna realnost Galaktičke Federacije normalno egzistira na ovom višem vibracionom spektru materije. U petom denzitetu, prirodni zakoni su isti kao i svugde, ali postoji više mogućnosti u jedinici vremena, više moći svesti nad materijom, i šire mogućnosti funkcionisanja svesti. Vanzemaljci poseduju napredniji DNK kod, koji im omogućava za nas neobične fizičke osobine i "punu svest".
Napredna bića kao što su članovi GF ne umiru u klasičnom smislu. Kada ispune sve planove u jednom životu koji može trajati koliko žele, oni mogu svojevoljno da nestanu sa fizičkim telom i pređu u spiritualnu realnost. Odatle mogu da izaberu svoj sledeći život ili dalji put duhovne evolucije. Takođe sva napredna fizička bića se sećaju svojih prethodnih života i imaju pristup nebrojenim informacijama svemira i komunikaciju sa nefizičkim bićima. Njima takođe ni eventualna povreda ili uništenje fizičkog tela ne predstavlja nikakav problem, jer se može lako rematerijalizovati od strane svesti energetskog tela.
Kada ste u punoj svesti percepcija okruženja je šira i detaljnija na sve načine. Na primer može se čuti dalje, detaljnije, videti mnogo dalje, oštrije i u širem spektru boja. Posmatranje nekog objekta ne omogućava samo da ga vidite ispred sebe, nego možete znati sve o njemu, tako što vaša svest čita informacije iz strukture materije koje su zapisi o istoriji tog predmeta i njegovog okruženja. Telepatija i telekineza su uobičajene, i mnogi nemaju praksu da pričaju govorom. Telepatijom se može mnogo više izraziti nego rečima i moguće je pričati sa neograničeno udaljenim bićima i sa mnogo njih odjednom.
Napredni vanzemaljci su imuni na bolesti i ne stare, bilo kakvo lečenje se svodi na balansiranje energije u telu meditacijom ili dejstvom drugog bića ili uređaja, koriste se svetlost, zvuk i boje. Napredan DNK omogućava menjanje fizičkog oblika tela. Oni mogu za sebe da izaberu fizičku lepotu po svom ukusu. Po izgledu ne bi razlikovali 100-godišnjaka od 3000-godišnjaka. Kod ljudskih rasa detinjstvo traje do stotinak godina.
Pošto je lako znati sve o svemu iz svog okruženja, nema tajni ni skrivenih namera, nema manipulacije i delovanja na nečiju štetu. Uopšte ne postoje strah i negativna osećanja, jer ona dolaze iz iluzija ograničene realnosti. Ne postoji novac i privatna svojina, jer svi imaju pristup svemu i sve se radi za opšte dobro. Potrebno je vrlo malo korisnog rada na održavanju sistema i okruženja. Svako ima šta poželi, a glavna vrednost je individualna kreativnost i talenti.
Vanzemaljci dele svoju radost sa svim životnim oblicima i imaju i životinje ljubimce, koji mogu biti egzotični koliko ne možete da zamislite. Na planetama i brodovima postoje bujni ekosistemi i nebrojene vrste koje je evolucija stvorila u poznatom univerzumu.
Nemaju potrebu za hranom jer upijaju vidljivu i nevidljivu svetlosnu energiju. Naravno hrana pruža zadovoljstvo i oni uživaju konzumirajući manju količinu ukusnog voća i biljaka. Hrana je potpuno absorbovana u telu i ne postoji potreba za toaletom. Takođe hranu i druge predmete je moguće proizvesti u replikatoru. Ovaj uređaj od čiste energije stvara materiju savršene prirodne strukture. Dovoljno je da pomislite šta tačno želite i replikator će vam to materijalizovati.
Njihovi kompjuteri su jako napredni i odlikuju se istinskom inteligencijom. Svugde su zastupljeni hologrami koji mogu da prikazuju realne opipljive objekte u prostoru. Centri za učenje koriste vrlo napredne metode gde se podaci iz kompjutera mogu brzo učitati u svest pojedinca. Moguće je reprodukovati istorijske događaje iz informacionog zapisa u strukturi univerzuma, učitati ih u sećanje, i korisnik bi znao sve detalje kao da ih je lično doživeo. Sve iz okruženja je moguće prilagoditi, na primer nameštaj menja strukturu i konfiguraciju po želji korisnika. Za transport se koriste teleportacija i razna antigravitaciona vozila.
Sve civilizacije imaju bogatu kulturu, muziku, umetnost i sva moguća kreativna dela. Razmena među milionima rasa omogućuje neopisive načine zabave i uživanja.

Kakvu poruku nam možeš ostaviti kao zaključak?

Očekuje nas predivna budućnost. Bićemo učesnici najveličanstvenijih događaja u istoriji. Život će postati lak i radostan sa bezgraničnim mogućnostima. Nemamo ništa da izgubimo, samo da dobijemo. Ono što ćemo biti, može se jedino opisati kao božanstvo u fizičkom obliku.


Pitanja postavljao Dragan Putnik
http://www.vaseljena.com